(C) Tars Pter 2008.
Ú T J A I N K

JEMEN
Sana'a
2008. 12. 29. - 2009. 01. 16.

INDIA
Mumbai, Goa, Agra
2008. 06. 13. - 2008. 06. 22.


EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK
Dubai, Sharjah
2008. 06. 03. - 2008. 06. 28.


INDIA
Hyderabad, Bangalore
2007. 11. 17. - 2008. 02. 12.

Videók


Képgalériák

Január 13-14., Sana'a

Január 8-12., Sana'a

Január 7., Sana'a

Január 6., Sana'a

Január 4-5., Sana'a

Január 3., Sana'a (Rock Palace)

Január 1-2., Sana'a

December 31. - január 1., Sana'a

December 30-31., Sana'a

December 29-30., München-Dubai
Hozzszls
* Nv: 
E-mail cm: 
Hozzszls: *
2009-01-01, 16:07:10

2009. január 1. – csütörtök

Este nyolc órára kellett a fellépés helyszínére érkeznünk. Mindenki elvonult a szobájába, hogy megfelelő állapotban érkezzen. Gábohrka ajtaján kopogtattak. Az ajtó kinyilt és Anett állt ott. Kétségbe esett fejjel mesélte, hogy a jemeni MTV-n meghallotta a Kriszta egyik kedvenc számát. Rohant át hozzá, hogy szóljon neki, és erre…….. Anett: “Fiam, hiszed, hogy kizártam magam?” Ott állt Gábohrkával szemben, talpig party szerkóban, Kalán néni hajjal, teljesen elkészületlenül és kérdezte a Gábohrkát, hogy most mi tévő legyen. Felhívta a recepciót és félig magyarul félig angolul elmesélte a recepciósnak, hogy mi is történt valójában és, hogy mi a teendő. A kedves szállodai munkás tájékoztatta, hogy várjon türelemmel, azonnal küldi a kulcsot. Ekkor már 7: 55 volt. Anett a lift előtt, Gábohrka az előcsarnokban figyelte feszülten, hogy honnan érkezik a szobakulcs. A lift megérkezett, egy nagy kő esett volna le a szívünkről, ha nem a Kriszta szállt volna ki belőle. De aztán 7:59-kor megérkezett a kulcs és pár perc késéssel meg is érkeztünk a fellépésre, ahol nem nagyon akartak minket beengedni. A lányok bőröndjét teljesen átvizsgálták. Félreértés ne essék, nem egy új városba repültünk és nem a reptéren történt, hanem a szállodában, ahol lakunk a velünk kiplakátolt ajtó mellett. Miután az összes biztonsági intézkedésen túlestünk, megrohamoztuk az öltözőt. A Filippino Band már teljes harci díszben ült ott és várta, hogy elkezdhesse a műsorát. Az Aladdin műsorral kezdtünk. Mire ránk került a sor már elég sokan voltak. Kicsit izgultunk, hogy hogy fogadnak minket, mivel ez volt az első műsorunk itt Jemenben, de az első pár perc után kiderült, hogy erre semmi okunk, osztatlan sikert arattunk. Na jó ez nem igaz. Kb. 200 fős vendégseregből volt 4, aki nem értett ezzel egyet. Egy afrikai házaspár női tagja mélységesen fel volt háborodva. A férje ennek ellenére élvezte a műsort, amikor az asszony nem nézett rá. Ja és ne felejtsük ki a harmadik sorban békésen szenderedő japán házaspárt. :-) A maradék kb. 196 vendégnek nagyon tetszett, de az emberek elismerése mellett nagyon megnyugtató volt, hogy a vezetőség is maximálisan meg volt velünk elégedve. A következő műsorig egy óránk volt. Ez az elegáns show volt. Emiatt izgultunk a legjobban, mert ezt tudtuk a legkevésbé, de várakozáson felül sikerült. Az új év köszöntése előtt táncoltuk a latin show-t. A buli ekkorra már a tetőfokára hágott. Az elejétől nagyon tombolt a közönség. Aztán egyszercsak füstgép elindult, zene leállt. Amíg a kedves Dj rájött mi is a hiba, addig a közönséget elkezdtük tapsoltatni. Ezzel kis mini show-val olyan extázisba hoztuk őket, hogy a latin zenéket alig hallottuk az örjöngéstől és a tapstól. Amíg az egyik asztalnál ülő fiatalember magyar szavakat kiabállt be, addig a mögötte ülő afrikai házaspár továbbra is csendesen lázadt, a japán házaspár változatlanul aludt. Három perccel éjfél előtt végre eljött a pillanat, amit délután ötvenszer lepróbáltunk.

A VISSZASZÁMLÁLÁS. :)

Probléma mentesen zajlott le a tíztől egyig taró számolás és három perccel éjfél előtt átléptünk 2009-be ugyanis János már nem bírta kivárni. Mindegyikünk kezébe nyomtak egy konfettiágyut, hogy az emberek feje főlé lőjük ki. De azt elfelejtették mondani, hogy melyik felén fog kilőni. Gábohrka megfogta, a testéhez szorítva, nagy erő kifejtésével tekerte szét és a kb 20 gramm puskaporral és a 3 G gyorsulással kilövelő konfettivel érzékeny ponton lőtte magát. Gábohrka: “Na mondhatom jól indul az évem”. Ez mind Hundi fellépőruhában történt. Még egy kicsit vonatoztunk és buliztunk a közönséggel, aztán berohantunk az öltözőbe, hogy a negyedik, utolsó műsor előtt fújjunk még egy kicsit. Ekkor egy kedves hölgy érkezett és közölte, hogy a negyedik műsor elmarad, mert a közönség annyira bulizik, hogy nem lehet leültetni őket. Egyszóval átöltöztünk. Éppen a bőröndünkkel haladtunk volna kifelé, mikor János belépett az öltözőbe. Döbbenten mért végig minket, hogy miért nem vagyunk fellépőruhában, mert tíz perc múlva kezdenünk kell. Jánosnak nem okoz problémát kb. 200 ember leültetése, így nagy pontossággal és szigorral tisztára varázsolta a színpadot. Így már semmi nem állhatott útjába, hogy felcsendüljön a Neoton Família: Hogyha szombat este táncol….. című világslágere. (India és Jemen után már nyugodt szívvel mondhatjuk világslágernek) De a legnagyobb sikert itt is, mint Indiában LL Junior száma aratta. Mikor elkezdőttek az indiai számok, katarzis tört ki a teremben. Az utolsó műsor után összegeztük a premiert :-), és úgy döntöttünk, hogy ha ez így halad tovább, akkor nagy bajunk nem lehet. Ebben megerősített minket a szálloda igazgatója is, aki egy üveg francia pezsgővel kívánta megünnepelni a sikereinket.
Nagyon furcsa volt tapasztalni azt, hogy nem csak gratulálnak nekünk, hanem köszönetet mondanak azért, hogy táncoltunk nekik. A magyarul beszélő barátunk is megérkezett és meg is beszéltünk vele egy vacsorát másnapra. Hajnali egy óra után megvacsoráztunk és gondoltuk, hogy belevetjük magunkat az éjszakába. Eddigre már takarítottak, asztalokat pakoltak. Tehát a bulinak vége lett. Hajnal kettőkor elénekeltük a magyar himnuszt, hogy lélekben egy picit az otthoniakkal lehessünk arra pár percre. Egy picit még beszélgettünk, videoztunk és elmentünk aludni.
Ma tízkor keltünk, hogy a nap nagy részét a medence mellett töltsük el a nyugágyakban, a napsütésben. Két óra alatt annyit barnultunk, mint Indiában a három hónap alatt. Nem is írunk róla semmit, fotók mellékelve. Csak erős idegzetűeknek :) Néhány érdekesség még így a végére:

A negyedik emeleten van egy takarító fiu, aki minden nap meglep minket valamivel. Vagy máshogy hajtja össze az ágytakarót, vagy a vécé papír első cikkéből vagy rombuszt vagy kört kreál. A ruháinkat mindig összehajtogatja, a smink dolgainkat rendbe rakja, Tódort és Félixet kényelmesen elhelyezi Gábohrka ágyában és minden nap bekopog és megkérdezi, hogy meg vagyunk-e elégedve a szolgáltatással. Annyira aranyos.

A másik dolog, amit észrevettünk, hogy itt mindenkinek meg van a maga feladata. Az alábbi pózíciókra már nincs felvétel:

- Medence menedzser
- Airport menedzser
- Étterem menedzser
- Spriccelő fiu ( a nap 24 órájában illatosítót fúj a szállodában)
- Marcipán dísz készítő fiu
- Szalvéta hajtogató fiu
- Terítő leszedő fiu
- Faliszőnyeg felelős
- Internet szoba vigyázó
- Stb.

Az alábbi munkakör még nincs betöltve:

A plafonról lufit leszedő fiu

Jelentkezni:

Taj Sheba Hotel
Recepció

A harmadik dolog amin meglepődtünk, hogy azzal ellentétben amire számítottunk (hogy konzervatívabbak az emberek itt mint Indiában) ez nem így van – legalábbis a hotelen belül. Nem döbbentek meg, hogy bikiniben napoztak a lányok (pedig rengetegen voltak a medence körül).

További szép napos napot mindenkinek! :)